Gå til hovedindhold

Lokalområdet

Svalen ligger i et naturskønt område midt i den "blomstrende landsby" Holbøl!

Indhold

    Forrige Næste

    Vi har skoven og åbne markområder indenfor gå afstand, hvor der til hver en tid ligger mange gode indholdsrige oplevelser og venter på os.

    Børnehaven udgør en central og vigtig del af et lille landsbysamfund. Vores nærmeste nabo er Grænseegnens friskole som vi har et nært fællesskab og samarbejde med. Vi benytter ugentligt skolens hal. I løbet af foråret samarbejder vi med friskolen om ” den gode overgang” for kommende skolebørn. På samme måde har vi et godt samarbejde med byens private børnepassere, der ca. 1 gang om måneden tilbringer en formiddag i børnehaven, hvilket letter børnenes overgang fra dagpleje til børnehave.

    I Svalen gør vi brug af de muligheder som ligger i nærområdet. Vi tager i kirke, f.eks. julegudstjeneste eller andre arrangementer. Vi tager børnene med i den lokale Let-Køb eller laver en lille udflugt til hoppepuden på byens stadion, til den lokale naturskole osv.

    Ligeledes har vi et godt samarbejde med byens foreninger. F.eks. er der aftale om, at trænerne fra HFIF henter børnene direkte fra børnehaven. Det frivillige brandværn stiller også gerne op med en vaskeægte brandbil osv. Alt sammen bidrager dette til, at vi i Svalen kan tilbyde børnene en spændende og indholdsrig hverdag. Samtidig med at børnene får oplevelsen af, at de indgår som en vigtig og naturlig del, af en større sammenhæng.