Gå til hovedindhold

Svalens fysiske rammer

Her glædes, trives og udvikles vi!

Skoven

Indhold

  Svalen råder over gode indendørs og udendørs faciliteter som indbyder til leg, kreativitet og fordybelse.

  Lokalerne er opført i 1991 med en tilhørende pavillon. Bygningen er velfungerende i sin indretning med gode store lyse velindrettede lokaler som løbende vedligeholdes og optimeres.

  Vuggestuen har deres eget hus. Huset er indrettet med en lege sektion med et "stille" hjørne, et "tumle" hjørne, samt bil rum, dukkekrog og køkken. Toiletter og pusleplads. Yderligere er der indrettet soverum.

  Børnehavebørnene har tre store grupperum, derud over er der, et stort puderum, dukkekrog, Lego hjørne, stille hjørne, køkken, toiletter med pusleplads og garderobe. 

  Vi bestræber os på, at huset set med børnenes øjne er indbydende og hyggeligt. Børnene tager aktivt del i indretning og udsmykningen af huset og vi pynter særligt op i forbindelse med årstider og højtider.

  Overalt i husene findes legetøj og andre aktivitets materialer til fri afbenyttelse som indbyder til leg, fantasi og kreativitet.

  Vuggestuen har udgang til egen legeplads fra huset. Legepladsen ligger i umiddelbar forlængelse af den store legeplads, men er skærmet af et lavt hegn. Legepladsen er indrettet med fokus på motorisk udvikling med alderssvarende redskaber f.eks. gynge, ruchebane, legehus, sandkasser, små scootere mv.

  Legepladsen for børnehaven rummer mange spændende udfordringer så som klatretårn, ruchebaner, gynger, legehuse, balancebom, græs-høje, sandkasser, heste med vogn, tipi, girafgynge, bålhytte, mm.

  Yderligere har børnehaven et lille stykke skov som ligger i direkte forlængelse af legepladsen. Skoven er vi særligt glad for og den tjener mange formål. F.eks. tager de helt små på picnic tur i skoven, mens de store nyder at boltre sig ”lidt” fri af de voksnes opsyn.